perjantai 17. heinäkuuta 2015

Määrittelemättömiä suhteita

Törmäsin blogitekstiin, joka puki sanoiksi mielessäni viimeiset puoli vuotta velloneet ajatukset parisuhteista.

Uuden ajan ihmissuhde perustuu vapauteen valita

Nimilaput tuottavat kuitenkin myös ongelmia. Kun ihmissuhde on luokiteltu, sitä aletaan katsoa tietynlaisten lasien lävitse. [...] Tässä tapauksessa lasit eivät kirkastakaan maisemaa vaan pikemminkin sumentavat, sillä ne sisältävät kaikenlaista roskaa, jota kyseiseen ilmiöön liitämme: uskomuksia ja odotuksia, pelkoja ja toiveita, tarinoita siitä, miten kyseisen suhteen meidän mielestämme kuuluu toimia.

Haluan nähdä elämäni ihmissuhteet ennenkaikkea ystävyyssuhteina. Niissä keskitytään siihen kahden ihmisen väliseen yhteyteen ja arvostetaan toista sellaisena kun hän on. Nautitaan hänen läsnäolostaan elämässämme.

Kaikki ystävyyssuhteet ovat erilaisia. Eri ihmisillä on esimerkiksi erilainen tarve huomiolle ja yhdessä vietetylle ajalle. Romanttinen tai seksuaalinen ystävyyssuhde on myös aina sen osapuolten näköinen, eikä kaikkia ihmissuhteita voi ahtaa samaan määritelmään.

Olen joskus sortunut luokittelemaan uudet seksuaaliset ihmissuhteet kahteen laatikkoon. Toiseen ne joissa on potetiaalia johonkin perinteisessä mielessä vakavaan, ja toiseen ne jotka ovat vain panoja. Vain panoja? Seksihän on mielettömän ihana tapa viettää aikaa toisen ihmisen kanssa!

Viimeaikainen deittailuni on ollut hauskaa, mielenkiintoista ja antoisaaa, kun olet jättänyt sosiaaliset silmälasit ja muun keskaikaisen roskan sen ulkopuolelle ja keskittynyt ihmisiin, en heidän määrittelemiseensä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti